Select Page

Ciderkollen med Sandra och Eva

 

 

Ciderkollen med Sandra och Eva

När Sandra Mastio besökte oss häromsistens, passade hon på att svänga inom Eva Thuresson på restaurang Allé i Svinaberga för att prata lite om hur skånsk cider fungerar tillsammans med mat. Här är tre välsmakande tips.

1. Ostbricka
En torr till halvtorr och äpplig cider kan absolut ersätta vinet för den som föredrar en alkoholsvag men vuxen dryck till ostbrickan. En grönmögelost kan vara lite svår att matcha men milda vitmögelostar och lagrade milda hårdostar brukar gifta sig fint med cider. Prova dig fram till din favoritkombination!

2. Rökt & grillat
På våren och sommaren är det många som drar fram grillen och faktum är att den lite rökta smaken från det grillade passar fint ihop med ciderns äppliga karaktär.

3. Vår- och höstprimörer
Det är någonting i äpplet som gör att det gifter sig lika bra med ljuvliga vårprimörer som till exempel sparris – som med rotsaker, svamp och andra härligheter som poppar upp framåt höstkanten. Så glöm inte bort cidern när det börjar gå mot mörkare tider.

Genom att säga god natt kan vi säga god dag till svenska äpplen året runt!

En unik plats som ger en unik must

Sju anledningar till att älska äpplen!

En läcker femrummare!

Från Henric Åkesson till Henric Åkesson

Must – ett av livets måsten!

Bin – värda sin vikt i guld!

Goda tider för cider

Ciderkollen med Sandra och Eva